Beste 2022

Picture of a frozen puddle of water, representing this time of year where we look inside to our dear 2022

Respecteer jouw tijd & tempo

Beste 2022

Ik voelde het eerst niet.
Je weet wel, het loslaten wat niet langer dient en plaats maken voor het nieuwe. Weg met het oude en het opstellen van goede voornemens. Het duurt altijd een beetje langer bij mij.

Respecteer jouw tijd & tempo

Ik lijk echt een eigen timing te hebben en die volgt niet altijd die van de massa. En dat is oké. Asia Suler beschrijft het op zeer poëtische wijze in haar book Mirrors in the Earth. Ze stelt dat sommige bomen hun blaadjes een hele tijd langer vasthouden dan andere. Net zo gaat het bij mensen. Sommigen onder ons houden iets langer vast aan bepaalde ervaringen en herinneringen dan anderen.

“Er is een reden waarom je systeem nog niet klaar is met iets en ervoor kiest om er nog even aan vast te houden. Vertrouw er maar gewoon op.”

En dus…voelde ik het eerst niet. Terwijl ik van andere prachtige dankbaarheids-verklaringen-aan-2022 las of beste-wensen-lijstjes-voor-2023 bewoog er niets in mij.

Tot vanochtend, geheel onverwachts.

2022, the movie

Plots speelde er zich een film vol herinneringen uit 2022 af voor in mijn geestesoog. Om heel eerlijk te zijn, 2022 nam een blitsende start. Ik was nog niet goed en wel in dit nieuwe jaar beland en plots merkte ik dat ik op een zeer snelle trein zat die me met zekerheid naar andere oorden zou voeren dan het voorgaande jaar.

Tijd is ook zo’n ongrijpbaar concept wanneer je leeft en werkt in/met andere dan uitsluitend de aardse velden (niet te verwarren met niet geaard zijn). Wanneer ik terug denk aan januari 2022, dan lijkt het tegelijkertijd zowel gisteren als tien jaar geleden.

In een notendop

De 2022-trein bracht mij:

 • Mijn verrijzenis op social media. En dat had natuurlijk alles te maken met het starten van mijn nieuwe zaak als Art Sound & Medicine Woman. Het kriebelt namelijk enorm om wat ik te bieden heb naar buiten te brengen. Dus heb ik een nieuwe verstandhouding opgebouwd met social media die goed voor me werkt, en hopelijk voor jou ook.
 • Mijn nieuwe website artsoundmedicinewoman.com waarmee ik een warm en gezellig plekje op het internet heb gecreëerd waar jij je rustig kunt verrijken
 • Next level leren wat betreft Shamanic Healing in de Sjamanistische jaartraining met Frank Coppieters en Kathy Melcher
 • Een diepe duik in Sound Healing met modules 2 en 3 bij Akasha Retreat Center met Maarten Adriaenssens.
 • The geboorte van mijn persoonlijke zelfgemaakte sjamanen drum onder de begeleiding van Greet Mermans.
 • Soul Tattoos, zowel die van mezelf als het ontwerpen voor die van vrienden

Dankjewel!

Ik zat natuurlijk niet alleen op die trein, gelukkig maar! Veel dank gaat dan ook uit naar mijn medereizigers voor hun gezelschap, geduld, oprechtheid, inspiratie en liefde.

Last but not least, ben ik super dankbaar voor jou, lieve lezer. Jij bent wat mij drijft in mijn creaties en in het werk dat ik doe.

Wie weet zullen wij volgend jaar jouw Soul Drawing co-creëren, of jouw Soul Tattoo. Dat zou echt een geweldige eer voor me zijn en ik voel het al kriebelen om eraan te beginnen.

Of, als je in mijn buurt woont, misschien ontmoeten we elkaar wel in één van de aankomende Cacao Ceremonies, Soul & Spirit Circles of Sound of our Womb Workshop.

En als je de call voelt om met ons mee te reizen naar de Jungle in Peru, aarzel dan niet, je zult er geen spijt van hebben.

Voor nu, ga ik mij nog een beetje laven aan de zoete herinneringen van 2022 voor ik in het nieuwe avontuur duik. Ik ben er gerust in dat alles op z’n plaats zal vallen op het juist moment, de juiste timing, mijn timing. Als jij al helemaal klaar bent voor 2023, ga ervoor!

Heel veel warms en liefs,
Frouke
aka Art Sound & Medicine woman

Oh, enneuh, ik ben niet echt een fan van goede voornemens met nieuwjaar, maar wat in 2022 totaal ontbrak voor mij is sport en beweging. Behalve een paar intense dansavonden en de dagelijkse opwarming voor mijn stem, ben ik absoluut veel te lui geweest op dat vlak, dus….2023, kom mij maar een schop onder mijn kont verkopen!

“Dear 2022 and dear You, thank you!”

Volg je me al op social media?

 • Instagram
  • daily snippets of what’s happening in my life
  • inspirational Art reels
  • slow-down-reels
  • Altar-reels
 • Facebook
  • longer stories about things that touch me deeply or give me an abundance of joy
  • event updates

You’re ever so welcome!